Агар-агар 1200 виробляють у Китаї з водоростей. Він є рослинним аналогом желатину. Має унікальні желюючі властивості, які незамінні при виготовленні кондитерських виробів: пастили, мармеладу, морозива, желе, тортів та ін. Незамінний у кулінарії для швидкого приготування рибного заливного та холодця.
Речовина не має смаку та запаху, безпечна для здоров'я. Застосовується у поєднанні з цукром у кондитерських виробах. Добре взаємодіє із сіллю у м'ясних та рибних бульйонах.
Найбільший ефект дає Агар-агар 1200, його додають 1% загальної маси продукту. Для отримання гелеподібного стану рідину кип'ятять протягом 1 хвилини. Речовина гарантує швидке застигання за кімнатної температури без додаткового охолодження.