Желатин, це желеподібне речовина тваринного походження, що входить до складу кісток чи зв'язок, мають колаген. Речовина не має смаку та запаху. Желатин вироблений Нідерландах.
Він сприяє загусенню солодких, м'ясних чи рибних страв. За допомогою желюючого компоненту готують креми, холодці, м'ясні холодці, рибні заливні, кондитерські вироби: торти, цукерки, тістечка, фруктові желе, мармелад, морозиво, закуски. Використовують для освітлення пива та вина.
Желатин гарантує прозору однорідну гелеподібну консистенцію будь-якої рідини. Він не псує і змінює смак продукту.
Желатин доповнює сіль у рибних та м'ясних стравах, а цукор у кондитерських. Сумісний з перцем та приправами, що входять до їх складу.