Пряна спеція з висушених плодів деревоподібної ліани, що росте у В'єтнамі, відрізняється помірно гострим смаком та пряним ароматом.
Додають у пряники, печиво Індії та країн Прибалтики, у каву, збитні, чай, алкогольні та безалкогольні коктейлі. Глінтвейн, грог присмачені перцем швидше розігрівають організм. Дарує насичений смак холодним та гарячим супам, салатам, ковбасним виробам, паштетам, сирам, закускам, холодцю, заливному, м'ясу, субпродуктам, птиці, дичині, рибі. Продовжує термін придатності консервованих продуктів: використовують для квашення, маринадів, розсолів.
Добре доповнює ароматом сушені трави, спеції, приправи, окрім ванілі. Входить до складу гарам масали, карі.