Сіль рожеву – натуральну кристалічну приправу видобувають у Пакистані. Вважається найчистішою, оскільки добувають у екологічно безпечних регіонах ручним способом. Вона найбільш насичена за складом та смаковими якостями, але менш солона. ніж звичайна кухонна.
Ніжний та ароматний смак стає гарним доповненням до різних страв. Покращує та підкреслює смак салатів, перших страв, каш, добре гармонує з м'ясом, морепродуктами, рибою, птахом, дичиною. Цілком доречна в соусах, маринадах для овочів, риби, м'яса. Застосовується для засолювання. У процесі приготування дарує продуктам корисні мікроелементи, вітаміни.
Добре поєднується у стравах із будь-якими прянощами, спеціями, приправами.
Немає медичних протипоказань. Має бактерицидні властивості.