Асафетида – багаторічна рослина з потужним високим стволом росте в Індії. Спеції виготовляють із смоли великих зерен. Незважаючи на сильний неприємний запах, широко використовується для приготування страв індійської, афганської, курдської кухні.
У процесі обсмажування на олії дарує вишуканий смак та запах м'ясним стравам (як правило, з баранини). Мала кількість, яку додають у коржики з рисового борошна, рис, овочі надають стравам пікантних ноток.
Входить до складу гар масала, масалу, карі. Доповнює кмин, чорну гірчицю, куркуму, імбир.
Не використовувати з часником та цибулею. Приправа добре їх замінює. Не рекомендується пробувати спеції. Неприємного запаху і смаку складно позбутися.
Зберігати в тарі із щільною кришкою.