Фенхель, це середземноморське двох або багаторічна рослина сімейства зонтичних з сильним ароматом та солодким смаком. Приправа з Єгипту з гіллястими стеблами, ниткоподібним листям зовні нагадує кріп. Містить вітаміни, аскорбінову кислоту, магній, залізо, кальцій, калій, натрій, фосфор, білки та інші корисні елементи.
Додають до м'ясних, рибних страв, птиці, випічки, ковбаси. Дарує приємний анісовий запах маринадам, квашеним овочам, сирам, салатам (у тому числі фруктовим), тушкованим овочам, супам, морепродуктам. Використовується для приготування льодяників, соусів, напоїв, печива. Додають до чаїв, плов.
Приправа добре поєднується з м'ятою, коріандром, кропом, перцем, анісом, імбиром, бадяном. Входить до складу карі.
Може зустрічатися індивідуальна нестерпність приправи. Протипоказаний при епілепсії. Акуратно застосовувати під час вагітності та годування груддю.