Гірчиця біла – рослина сімейства Хрестоцвітих. Як приправу використовують світло жовте визріле насіння. Має ніжно-пікантний смак та слабкий запах. Приправу вирощено в Україні.
Використовують у салатах, консервуванні овочів, грибів, хлібопеченні. Додають у страви з риби, м'яса, супи та фарш. З насіння добувають масло, яке має великий термін придатності. Головний інгредієнт для пікантної гірчиці.
Часник, у тому числі сухий, чорний, червоний або запашний перець, мускатний горіх, коріандр, гвоздика та лавровий лист добре доповнюють гірчицю. Спеція входить до складу каррі.
Акуратно використовувати хворим на алергію або туберкульоз. Застосування великої кількості гірчиці у свіжому вигляді може призвести до опіку слизової оболонки гортані.