Коріандр – насіння трав'янистої однорічної рослини із сімейства зонтичних. Друга назва кінза. Прянощі вирощено в Україні. Має пряно різкий смак та аромат.
Коріандр змінює на краще смак страв з капусти, бобових (чечевиці, квасолі, гороху). Змінює смакові якості дичини, свійської птиці. Підходить для різних овочів (за винятком авокадо, спаржі), круп, риби, м'яса. Додають у страви з риби та м'яса, пряні солодощі. Соуси, приправи, супи, перші страви (борщ, харчо), запіканки без цукру (рибні, овочеві), пюре з овочів (буряки, картоплі, моркви, гарбуза). Входить до складу приправ для запікання, барбекю, копченостей, маринади.
Пряність поєднують у різних інтерпретаціях з чебрецем, імбиром, часником, цибулею, розмарином, чилі, чорним перцем, мускатним горіхом.
Звести до мінімуму вживання при порушенні сну, алергії на цю рослину під час вагітності.