Спеція виготовлена ??із внутрішнього шару кори вічнозеленої рослини (Cinnamomum verum) з Індонезії. Кориця має вигляд згорнутих у трубочку шматочків кори коричневого кольору. Поєднує в собі солодкуватий, різкий і водночас пекучий смак та аромат.
Палички кориці покращують смак та аромат рису, глінтвейнів, випічки, перших страв, свіжих соків, кондитерських виробів, страв з кукурудзяної крупи, пирогів з начинкою з гарбуза, яблук, бананів, вишні. Їх додають у чай та каву, пудинги, сирні страви, муси, солодкий плов, желе. Кориця чудово знезаражує продукти, що швидко псуються.
Своїм смаком та ароматом доповнює багато приправ: рожевий або чорний перець, гвоздику, м'яту, кардамон. Традиційно входить до складу каррі, суміші для приготування глінтвейну.