Куркума - це трав'яниста рослина сімейства імбирних. Вона має слабо-пекучий смак і дуже легкий аромат, який нагадує імбирний. Країною походження куркуми прийнято вважати Індію та Індокитай. Близько 3000 років тому ці країни почали використовувати цю спецію. На початку I століття н. її вперше завели до Європи. В Англії досі куркума входить до складу багатьох традиційних страв. Її використовують не тільки як пряність, а й як прищовий барвник. Фарбувальна речовина відмінно розчинна в жирах, тому куркума є відмінним барвником для олії, сирів, соусів, солодких напої, лікерів та хлібобулочних виробів. Спеція чудово поєднується з бараниною, яловичиною та куркою. Відмінно підійде до омлетів, світлих соусів, салатів та супів. Однак треба пам'ятати, що куркуму варто додавати у помірних кількостях!