Цедра апельсина, це шкірка плоду цитрусового дерева. Вироблено у Китаї. Багата калієм, натрієм, вітаміном С. Має кислувато-солодкий смак з м'якою гіркуватістю. Чудовий ароматизатор для соусів, майонезів, солі, алкогольних напоїв. Додають у салати, бакалійні, кондитерські вироби (каннолі, печиво), варення (як цукат), гарячий шоколад, безалкогольні глінтвейни, чай. Дарує незвичайні нотки стравам із цвітної капусти, томатів. Поєднується з калінджі, кмином, коріандром, лимонною кислотою, корицею, лавровим листом, часником, кардамоном, гвоздикою, мускатним горіхом, імбиром, ванільним цукром. Акуратно використовувати алергікам (у разі непереносимості продукту), підвищеної кислотності шлунка, розлад кишечника, виразках, знижений тиск.